Wireless

Wireless

Wireless

Het aantal actieve mobiele toestellen (smartphones, IoT-apparaten, tablets, enz.) zijn nu groter dan de wereldbevolking. In de meest ontwikkelde landen ter wereld heeft het mobiel internetverkeer dat van de PC zelfs overtroffen. De BYOD-trend heeft geleid tot een mobile-first mentaliteit waardoor bedrijven gedwongen worden om hun technologie en diensten aan te passen. Ook outdoor gebruik van wifi gaat in stijgende lijn.

Deze nieuwe mentaliteit brengt een nog grotere behoefte aan sterke beveiligingsprotocollen en mobilteitsbeheer binnen de onderneming met zich mee. Verbeteringen in radioarchitectuur, design, firmware, antennes en management software zullen de wireless markt in de komende jaren bepalen.

802.11ac werd geïntroduceerd om de nieuwe piek in mobiele toestellen aan te kunnen. Toch zijn er ondertussen al nieuwe standaarden ontwikkeld: 802.11ax, gericht op 10 Gbps throughput in de 5 GHz-banden en 802.11ay, die 20 Gbps op 60 GHz mogelijk maken.

Deze oplossingen leveren snelheid en capaciteit. De overgrote meerderheid van de wifi-implementaties evolueert naar scenario’s met een hoge dichtheid, zoals in ziekenhuizen, scholen, hotels, evenementenlocaties etc. 802.11ax (ook’wifi 6′ genoemd) is net ontworpen voor deze functionaliteit.