Assessment

Assessment

IT staat niet stil. Bedrijven moeten snel en flexibel kunnen inspelen op organisatorische veranderingen, nieuwe technologieën en de soms uitdagende vragen van management, partners en klanten.

Netwerk- en infrastructuurcomponenten kunnen de dag van vandaag sneller dan ooit aangepast worden aan deze nieuwe noden. De uitdaging hier is vaak het bijhouden van documentatie en handhaven van zowel product specifieke als algemene industrie security standaarden.

Een gebrekkige of ontbrekende documentatie zorgt voor onnodig lange troubleshoot sessies en kan uw business continuïteit sterk ondermijnen.

We beginnen een assessment altijd met het uittekenen van het netwerk en bijhorende componenten, waarna we met dit gedetailleerd en duidelijk overzicht aan de slag gaan.

We herzien de complete infrastructuur: ontbrekende updates, gebrekkige policies en configuraties worden aan het licht gebracht, kritieke beveiligingsproblemen worden in spoedtempo aangepakt.

Verder omvat een assessment steeds:

  • Laag 2 check-up: doorlichting van netwerkstructuur en -connectiviteit van core- tot accesslaag. Aftoetsen van configuraties en connecties met best practice standaarden en aanbevelingen ter voorbereiding van toekomstige groei.
  • Laag 3 check-up: screening van zowel lokale netwerkflows, internetvoorziening als intra-site communicatie (MPLS/VPN/SD-WAN). Herziening van redundanties om ook hier de businesscontinuïteit te maximaliseren.
  • Gericht en gedocumenteerd advies van de security infrastructuur. In kaart brengen van zwakke punten in de bestaande security policies.